Треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, изрази разочарование от съдийските грешки след равенството 1:1 с Левски на „Герена“. Наставникът поздрави джентълменски своя колега Николай Костов и му пожела успех. Керкез определи нападателите на Левски като едни от най-добрите в България.

„Добър мач, добро дерби. Два отбора, които искаха да се надиграват и да победят. Левски имат едни от най-добрите нападатели в първенството. Трябваше да се връщаме назад, за да не им позволяваме да ползват пространството на терена. През второто проявихме характер и повече желание да спечелим, поздравявам играчите. Харесва ми как моите играчи работят през последните месеци. Екипна работа. Поздравявам ги, че не загубиха в дерби като днешното. Благодарим отново на феновете, които ни подкрепиха и в Радомир. На моя колега Николай Костов пожелавам всичко най-добро“.

„Двата отбора имаха добри шансове и с оглед тези положения равенството е закономерно. Първо искам да кажа, че съдията Никола Попов допусна грешки. Всеки може да прави грешки, случва се, но това беше очевидно. Всички трябва да работим заедно, за да може българският футбол да върви добре. Надявам се следващия мач, че няма да правят същите грешки", завърши Керкез афектиран от съдийството в двубоите срещу Левски и Локомотив Пловдив.