Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи важно уточнение във връзка с възникналия казус за стадион "Пловдив" и протестите на феновете на Локомотив.

Градоначалникът разпострани своето становище, което публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка с изразеното недоволство от страна на част от феновете на Локомотив Пловдив от мои думи, казани на отчета за 100-те дни управление, искам да внеса следното уточнение: Оставам с впечатление, че не съм бил разбран правилно от привържениците на Локомотив.

Условието, което френската фирма постави, за да се ангажира със стадион „Пловдив”, е Локомотив и Ботев да играят на него не само дербитата и международните си мачове, а ВСИЧКИ СВОИ ДОМАКИНСТВА.

Предварителните проучвания на фирмата показват, че само при такива условия и при капацитет на стадиона около 25 хиляди места, си струва те за се заемат с него. Моите думи бяха, че едва ли има човек, който може да събере двата отбора да играят (и тренират) на стадион „Пловдив”, но ако от двата клуба са на мнение, че това е възможно, съм готов да инициирам среща с президентите, представители на фен клубовете и на Българския футболен съюз, който администрира първенството и съставя програмата за срещите, за да бъдат обсъдени възможни варианти за стадион „Пловдив”