Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който даде извънредна пресконференция под тепетата, попари надеждите на футболните Ботев и Локомотив. Бившият баскетболист съобщи, че за стадионите на "канарчетата" и "смърфовете" повече не могат отделяни общински средства, защото така тя ще бъде потопена. Въпреки това Зико остава категоричен, че "Колежа" и ремонтните дейности на стадиона в парк "Лаута" трябва да бъдат довършени. 

"Още от началото беше ясно, че парите няма да стигнат за тези стадиони. 25 милиона - г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. Два пъти беше аварирал и се молехме да не падне. Дадохме ги за добро - за едните, и за другите, за да има стадиони. Трябва да се довършат. Община Пловдив няма да издържи финансово, за да бъдат завършени тези стадиони. Имаме и други проекти", обясни Здравко Димитров.

Той каза още, че ще се срещне с привържениците на футболните грандове в града. По думите му стана ясно, че ще помага на клубовете да търсят пари, за да се завършат въпросните съоръженията. 

"Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете. Няма как, ние ще потопим общината по този начин, абсурд. Заедно трябва да търсим пари за завършване на стадионите. С корекциите няма да издържим. Опитах всичко възможно, дори направих разсрочване за 3 години като предложение. При тази ситуация не виждам как ще стане. Не са само стадионите. Капиталовият бюджет на Общината е 40 млн. на година. Това е за всичко", обясни още Здравко Димитров.