Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич изрази увереност, че със здрава работа неговият отбор ще успее да излезе от кризата, в която се намира. Той заяви това на официалното си представяне, след като по-рано днес подписа своя контракт като наставник на „канарчетата“. 

„За мен е голяма чест да застана начело на клуб с толкова богата история. Искам да благодаря на собственика Антон Зингаревич, с когото се разбрахме много бързо след първата ни среща. Веднага след нея осъзнах, че Ботев е точното място за мен и искам да бъда част от този проект.“, започна Копич. 

Павел Данев
9 снимки

Наставникът коментира и негативната серия, в която се намира пловдивския отбор. След четири изиграни срещи в Първа лига "жълто-черните" са единственият отбор без спечелена точка в първенството и заемат последно място в класирането. 

„Наясно съм, че в момента ситуацията в клуба е тежка, но съм сигурен, че заедно с моя щаб и играчите ще съумеем да излезем от кризата. Ще разчитаме много и на подкрепата на нашите фенове. Целите в клуб като Ботев винаги са високи. Наясно съм с това. Трябва да работим здраво. Не трябва да се стремим просто да спечелим 5 или 10 точки, а да се опитаме цялостно да подобрим облика на отбора. Ще направим всичко възможно да успеем да се класираме за евротурнирите и през следващия сезон. Това ще стане единствено със здрава работа от всички ни.“, добави хърватският специалист. 

„Изгледах всички мачове на Ботев от началото на този сезон. Изградих си ясна представа за игровия стил на тима през настоящата кампания. Засега ще продължа да работя със същия треньорски щаб, който в момента е в клуба“, завърши Копич.