От страна на полицията в Пловдив са набелязани комплекс от охранителни мерки за осигуряване на спокойното провеждане на футболното дерби между Ботев и Локомотив, съобщиха от областната дирекция на МВР в града. Двубоят между двата тима от 24-ия кръг на Първа лига е в неделя (19 март) от 17:00 часа на клубната база на "канарчетата" в "Коматево". 

От полицията в Пловдив обявиха, че на територията на спортната зона и града е планирано засилено присъствие от служители на пловдивската полиция, СДВР и жандармерията.  В задачите на патрулиращите екипи влиза цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за нарушения. Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортния комплекс.

За гарантиране на безопасността на движението около спортната зона е възможно да бъде въведено временно ограничение за пътните превозни средства два часа преди и след приключване на дербито.

За да се избегне струпване на желаещи да гледат мача, ще бъдат отворени 6 входа на спортното съоръжение, като пропускателният режим започва в 15:00 ч.

"На изградените контролни пунктове униформените ще извършват щателни проверки. Няма да се допускат лица под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни  без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. При охраната на мача ще бъде използвано видеонаблюдение и на заснети извършители на закононарушения (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) ще бъде търсена отговорност по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс", се казва още в съобщението на областната дирекция на МВР в Пловдив.