Легендата на Ботев Пловдив Костадин Костадинов не остана очарован от играта на „жълто-черните” в първия мач от пролетния дял на шампионата. „канарчетата” тръгнаха със загуба от Арда у дома, въпреки сериозните трансфери през зимата.

„Гледах първия мач с Арда и съм разочарован както от загубата, така и от играта. Поне за момента, макар че е рано за изводи, според мен тези чужденци, които дойдоха, не са по-добри от онези, които си заминаха. Но пак казвам – рано е за изводи“, коментира пред „Мач Телеграф“ една от легендите на "Ботев" (Пд) Костадин Костадинов.

„Истината е, че не съм в кухнята, но не ми харесаха нещата, хич не ми харесаха. Просто има прекалено много чужденци в отбора. И това не е от сега. Така беше при Станимир Стоилов, при Вили Вуцов, при Желко Петрович, при Валентич... Това си е стара болка и стара глупост, не само на "Ботев", а на почти всички в България“, каза още любимецът на бултрасите.

„Заради всичко това няма да има национален отбор, но все треньорите са виновни. Ясен Петров ще трябва да търси играчи на Луната. Знам, че може много, в това съм сигурен. Той ще избере най-доброто, но не знам от кое. Дано успее Яската, пожелавам му успех“, добави бившото крило. „Болката ми е още по-голяма, защото школата на Ботев е сред най-добрите. В „А“ и „Б“ група има сигурно 20 човека, наши юноши, на които или им е даден малко шанс, или никакъв. Ако не друго, ще са по-мотивирани от настоящите. В интерес е хубаво, че Иван Василев и Димитър Пройчев отидоха под наем в Дания (б.а. - Фремад Амагер). Колкото по-малки заминат за чужбина, толкова по-добре. Тук щяха да играят по 5-10 минути“, завърши Костадинов.