Легендата на Ботев Пловдив Георги Георгиев - Гецата не бе доволен не само от ремито 1:1, което се получи в "Коматево", но и от представянето на "жълто-черните" в дербито с градския съперник Локомотив.

"И двата гола паднаха след груби грешки на играчите в защита. Ботев успя да реализира, но не запази този аванс, за съжаление, каза той пред “Мач Телеграф".

Сега предстои дълга пауза и треньорите, и футболистите, ги чака много работа. От равенството с Локо Пд няма как да бъда доволен. Преди това бе загубена срещата със Септември в София с 1:2. Те имат много млад отбор, но ни победиха. Нашите успяха да надделеят над Черно море във Варна. Малко на късмет победиха и Берое.

Не съм впечатлен от играта на Ботев. Не мога, защото са далеч от нивото, което искат всички. За мен, лично, много трудно може да се гони седмото място. Първо трябва да влязат в тази група, за да имат възможност да се борят за седмата позиция, която дава право на бараж за Европа, дори шансовете да са теоретични. Има обаче да се топи сериозна разлика. Ще бъде наистина много трудно, защото трябва да печелят от тук до края на сезона във всяка една среща. А Славия и Арда са много грамотни отбори", заяви Георгиев.

"Определено Тодор Неделев липсваше на терена в неделя. Това се видя с просто око, но не ги решавам аз тези неща. Това е преценка на ръководството и той отиде в Лудогорец. Феновете за пореден път бяха до отбора и го подкрепяха пламенно от първата до последната секунда. Малко са тимовете, които могат да се похвалят с толкова вярна публика, която показва непрестанно безрезервната подкрепа и любов. Най-важното за мен е Колежа да стане възможно най-бързо. Какво ще се случва после е друг въпрос. Надявам се да го открият април месец. Време е Ботев Пд да се върне у дома", продължи Гецата.

"Не съм доволен от дербито. Трябваше Ботев Пд да победи, но не се получи. Личи си, че има накъде да израства този отбор. На стадиона липсваше и Азрудин Валентич...", завърши легендата на "жълто-черните".