Левски и Ботев Пловдив не се победха, завършвайки при резултат 1:1 в поредна предсезонна контрола за двата тима. Боби Цонев откри резултата в 42-та минута. Виктор Генев попари домакинската радост в 87-та минута, с което беше оформен и крайният резултата на "Герена". 

lap.bg
21 снимки

До момента "сините" успяха да запишат успех срещу Локомотив Пловдив в единствената си предсезонна контрола, която отново се игра на "Герена". Ботев Пд, от своя страна, записа равенства срещу Пролетар Нови Сад и Заря Луганск. 

В първите минути двата тима размениха по един удар от средно разстояние, но без нужда двамата вратари да се намесват. В 13-та минута Здравко Димитров успя да пласира отлично центриране с външен фалц на главата на Билал Бари, който остана на сантиметри от вратата на Аргилашки. 

26 снимки

Две минути по-късно Мите Цикарски се оказа напълно сам на задната греда след изпълнение на ъглов удар от страна на Ботев, но не уцели вратата на Андреев от хубава позиция. В 20-та минута "сините" привърженици отдадоха заслуженото на играчите, ръкопляскайки за усилията и търпението им. Символично, пляскането беше извършено в 19-та минута и 14-та секунда. 

Темпото на мача спадна след тази изява, като бяха показани и няколко жълти картона след груби нарушения. В 33-та минута Боби Цонев пробва късмета си отдалеч, но неточно. В 42-та минута все пак домакините успяха да поведат, след като Боби Цонев успя да зашие страхотен гол в скобата на Георги Аргилашки от пряк свободен удар за 1:0. 

Две минути след рестарта Левски можеше да поведе и с 2:0. Патрик-Габриел Галчев и Димитров комбинираха на фланга, като последният центрира отлично за Билал Бари. Мароканецът отправи много качествен изстрел с глава, но единственото, което го лиши от гол беше напречната греда на Ботев.

В 66-та минута Атанас Илиев се опита да се завърти в наказателното поле на Левски и да стреля, но беше блокиран. Смените в двата тима зачестиха изключително много, което накъса и ритъма на мача. 

В 74-та минута Емануел Току опита късмета си, но Георги Александров блокира умело. Три минути преди края на мача пловдивчани все пак успяха да изравнят. След ъглов удар Виктор Генев стреля, а Валери Божинов се опита със сетни сили да я изчисти, но тя все пак успя да влезе във вратата на другата резерва, Николай Кръстев, за 1:1. 

 

Миунта преди края Илия Димитров беше близо до победно попадения, но стражът на Ботев се справи, за да задържи равенството. 

Левски - Ботев Пд 1:1

1:0 - Боби Цонев (42)

1:1 - Виктор Генев (87)

Левски: Андреев, Найденов, Славчев, Александров, Галчев, Радослав Цонев, Боби Цонев, Марин Петков, Мартин Петков, Димтров, Бари

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Атанас Чернев, Станислав Работов, Виктор Генев, Филип Филипов, Мите Цикарски, Дилан Мертенс, Николай Минков, Емануел Току, Маркиньос, Антоан Бароан