Левски е готов да извади доста солидна оферта за правата на Тодор Неделев. Според последните информации, “сините” ще предложат два варианта на “канарчетата”. Първият е 750 хил. евро на ръка и Ботев да запази 10% от следващ трансфер на халфа. Втората опция е директно плащане на 850 хил. евро, без повече усложнения, съобщава “Тема спорт”.

Много е вероятно двата клуба да си стиснат ръцете още днес и юристите на двата отбора да оформят документите за преминаването на Неделев в Левски. “Сините” нямат проблем да извадят въпросната сума, тъй като получиха по-голямата част от парите от продажбата на Давиде Мариани, който отиде в ОАЕ срещу 1,4 милиона евро.

Ако не стане някаква изненада в последния момент, Ботев ще направи втора продажба на Неделев, като този път ще получи доста по-малко от парите, които взе при първия трансфер на играча в Майнц 05 преди 6 години. “Канарчетата” тогава получиха 3 милиона евро, които им бяха изплащани в продължение на три години. Те имаха надежда и за още приходи от допълнителни бонуси от изиграни мачове и отбелязани голове, но такива нямаше, тъй като Неделев не успя да се наложи в стартовия състав на германския клуб.

Ако трансферът на Неделев все пак не се осъществи, на “Герена” имат и резервен вариант за нов плеймейкър и това е Абделазиз Барада, който за последно е играл в турския Анталияспор.