Полузащитникът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов се върна назад във времето, за да си спомни всички хубави моменти от последните 5 години, в котио е част от "канарчетата". Балтанов изтъкна спечелената Купа на България и участието в квалификациите на Лига Европа като най-добрите моменти от тези 5 години и заяви, че се надява да успее да изведе тима при завръщането му на стадион "Колежа".

"Пловдив вече е мой дом. От 5 години съм тук, имам много незабравими моменти и усещам цялата подкрепа на хората. Надявам се да продължа все така", коментира той.

"5 години минаха неусетно. В началото като дойдох имаше недоверие. Всички очакваха повече и веднага заявих, че ще дам всичко от себе си за Ботев и мисля, че сторих точно това през тези години. Имал съм много хубави моменти, но най-пресните е спечелената купа, спечелените дербита. Имаше и много нерпиятни моменти, но това е футбола и загубите те правят по-силен".

"Желко Петрович изпипва всеки детайл в играта. Иска да играем бързо, агресивно и динамично. Трябва малко време обаче и ще започнем да играем все по-добре. Той всеки път ни казва да радваме хората на стадиона".

"Нашата програма беше по-тежка, защото имахме 3 гостувания от 4 мача. Може би можеше да се представим и по-добре в някои от мачовете. 5 точки не е толкова добре, но и не е толкова зле. Имаме 2 домакинства в следващите 3 кръга и се надявам да съберем лека полека нужния актив от точки".

"Царско село е нов отбот, но с доста опитни играчи. Футболът доста се изравни и даже и по-скромните отбори може да поднасят изненади. Трябва да сме здраво стъпили на земята и да победим Царско село'.

"Въпреки че съм на 31, съм готов да слушам критики и позитиви и искам всичко да бъде казвано честно. Готов съм и за напред да се раздавам по същия начин за отбора на Ботев. Знам, че трябва да подобрявам формата си, но ще работя в тази насока".

"Да изведа отбора на "Колежа" е мечта за мен от първия ми ден в клуба, защото знам какво е усещането да играеш там. Надявам се да се случи, защото и нашите фенове го заслужават и дано успеем да спечелим някоя друга купа", завърши Балтанов.