Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов говори в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Халфът на "жълто-черните" заяви, че Наско Сираков е правилният човек за бившия му клуб Левски. Той каза, че "канарчетата" имат силите да отстранят ЦСКА в турнира за Купата на България.

„Обстановката започва да се подобрява. Надявам се вече да се завърнем към нормалния живот. Настроението в отбора започва да се приповдига и започнахме да правим това, което обичаме. Чакаме мачовете с нетърпение. Лошото е, че двубоите ще са без публика, защото футболът е за тях. Но се надявам, колкото се може по-бързо да се завърнат, защото обстановката ще е тягостна“, заяви Балтанов.

„Всеки различно е изпитал ситуацията. При мен беше малко по-трудно, защото когато си с малко дете и то иска да излиза навън, да играе. Но хубавото е, че всичко премина и може да си извадим само поуки. Дано тази нова болест – коронавируса, да отшумява и да я няма в нашето ежедневие. Тежко беше наистина. Има момчета, които споделиха, че по-лесно са го преживели. Дано такива изпитания не се повтарят и да се върнем към нормалния начин на живот“, добави още той.

„Независимо, че шансовете за първата шестица ги няма, ще продължим да се борим, за да заемем седмото място. Също така и в нашия любим турнир – Купата на България и да достигнем до финал. Коментираме това в отбора, защото все пак остават две седмици до първия кръг. Да изиграем мача с Ботев Враца, а след това и с ЦСКА в турнира. Надявам се нещата да се повторят, както миналата година и да ги победим на полуфинала“, заяви капитанът на Ботев.

„Ще хвърлим на 100% срещу Ботев Враца, за да се подготвим за следващия мач. Имаме да изиграем контрола и това ще ни помогне, защото не сме играли повече от два месеца. Ще дадем всичко от себе си. Ще се борим за седмото място, ако не ни се получат нещата за Купата на България“, заяви Балтанов.

„Всеки футболист трябва да намери мотивация в себе си. Много добре знаем как нашата публика ни подкрепя. Атмосферата е уникална. Всеки трябва да даде максимума от себе си, за да спечелим всеки мач“, добави още той.

„Искам да пожелая на Левски да излезе от тази ситуация и мисля, че ще успеят. Видяхме как се мобилизираха феновете им и колко много помогнаха. Г-н Сираков е правилният човек. Работил съм с него много години. Смея да твърдя, че той е човек, който може да обедини хората и да направи отбора силен. Пожелавам им да се спасят и да продължават да са Левски, който го знаем“, заяви Балтанов.