Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев каза силни думи след гръмката победа с 6:0 над Ботев в градското дерби. Той сподели, че всички футболисти са записали имената в историята на клуба. Националът направи и интересен коментар за вече бившия треньор Бруно Акрапович. 

Антон Узунов
63 снимки

„Много добре, за пореден път пренаписахме историята. Толкова категорична победа не само откъм резултат, а и откъм игра. Не оставихме и искрица съмнение за това кой е по—добър в момента. Можехме тотална да ги унижим, но и това е повече от достатъчно“.

„Казах му да вдигат главата, да нямат контузии. По време на мача искахме да вкараме още и още. След последния съдийски сигнал сме колеги, уважаваме се и си пожелаваме успех. Още от загрявката знаех, че ще направим голям мач. Излязохме пределно мотивирани. Можеше да е 6:0 още до полувремето. Не трябва да бъдем прекалено максималисти. Подобрихме рекорда, с шест гола разлика никой не е побеждавал в дербито. За пореден път си записахме имената в историята на Локомотив след спечелените две Купи. Мисля, че тези години са най-добрите в историята на Локомотив. Заслужва се да се говори дълго за това. Най-жалкото е, че нямаше публика, щяхме да се радваме заедно. Без фенове футболът не е същият“.

„Те просто нямаха никаква идея как да ни противодействат. Не мисля, че е изненада. Нека не звуча нагло, просто мисля, че можехме да победим и с още голове. Ние сме във форма, те си имат проблеми, сега са ни паднали. Поздравявам всички фенове на Локомотив“.

Днес показахме на терена, че отборът е това, което е, благодарение на футболистите и не е заслуга на един човек. Колкото цяла България говори, че Бруно Акпрапович ни е направил отбор, същото може да се каже, че отборът направи Акрапович добър треньор. Има много качествени футболисти, които, за България, са на топ ниво”.

„Левски също има проблеми. Ще е съвсем различен мач. Във вкъщи показват зъби, но това не e този Левски, от който да се плашим. Знаeм, че мачът ще е изключително труден и искаме да затвърдим това, което направихме днес. Говореше се, че Локомотив е зациклил – три поредни равенства вкъщи. Видя се, че не е така. Настръхвам като нося лентата на отбор, който е записал най-голямата победа в пловдивското дерби“, заяви Илиев.