Футболистът на Ботев (Пловдив) Монир ал Бадарин класира отбора на Палестина до 20 години на полуфинал на младежката Арабска купа. Палестинците елиминираха Йордания на четвъртфинал слез изпълнение на дузпи и 1:1 в редовното време. При наказателните удари Палестина спечели с 5:4, а Ал Бадарин вкара решителното пето попадение.

Роденият в Казанлък техничар асистира и за гола на своя тим в редовното време, реализиран от Мохамед Сандука в 8-ата минута. Йордания изравни от дузпа в 41-ата минута от дузпа. През второто полувреме нови голове не паднаха, но нивото рязко спадна. Преобладаваха единоборствата, физическите сблъсъци и дори неспортсменските изяви и от двата отбора.

Така се стигна до изпълнението на наказателни удари, където отборът на Палестина не пропусна нито веднъж и триумфира с 5:4.

Техен съперник на полуфинала ще бъдат домакините от Саудитска Арабия, които по-рано днес елиминираха Йемен с 3:1 след дузпи. Редовното време между тези отбори завърши без голове.

Полуфиналната среща между Палестина и саудитите ще се състои на 3-и август на стадион Принц Султан бин Абдул Азиз в Абха. Египет – Мароко и Алжир – Тунис ще определят другите два полуфиналиста.