Ботев Пловдив гласи удар по плановете на Левски. „Канарчетата“ опитват да подлеят вода на „сините“ за 19-годишен десен бек. Става дума за Мартин Стойчев от столичния Септември, който от известно време е набелязан от Станимир Стоилов.
 
До момента младокът е взел участие в 14 мача от шампионата през този сезон, в които се е отличил с една асистенция. Ботев Пловдив е направи опит да вземе Стойчев през февруари и дори е направена официална оферта.
 
Счита се, че тя е била доста атрактивна, но е отклонена от Септември, тъй като от ръководството на клуба имали споразумение с Левски за трансфер през лятото.
 
Не е ясно дали на „Герена“ ще имат възможността да изпълнят обещанието си, а причината за това са финансовите проблеми на клуба.
 
С акцията по привличането на Мартин Стойчев, от Ботев Пловдив опитват да отмъстят на „сините“ заради Чебрайлс Макрецкис, който предпочел предложение на Левски пред това на „канарчетата“. Латвиецът се очаква да премине в състава на Станимир Стоилов през лятото, когато договорът му с Пирин изтича.