Отборът на Ботев Пд победи с 3:1 Берое в мач от 19-ия кръг на българското първенство. Дуелът за Тракия приключи с победа за „канарчетата”, които имаха предимството да са домакини на базата си в Коматево, Пловдив.

Срещата беше изключително интересна, двуостра и много атрактивна за феновете, които успяха да видят цели четири попадения. Въпреки че Берое беше малко по-убедителен до почивката, през второто полувреме Ботев направи своя съкрушителен удар, за да спечели трите точки. За успеха се разписаха последователно Тодор Неделев, Александър Тонев и Станислав Шопов. Единственият гол за „зелените” е на сметката на Александър Цветков.

Малко преди старта на мача Димитър Димитров - Херо трябваше да пусне на мястото на Душан Перниш, младия вратар Иван Гошев. В хода на срещата гостите завършиха и с човек по-малко след два жълти картона, изкарани в рамките на 2-3 секунди, на Педро Еуженио.

Още в 10-ата минута след много груба грешка на младия вратар Иван Гошев, който върна топката вместо към свой колега, на крака на Тодор Недев. Нападателят на „канарчетата” се възползва по най-добрия  начин, прехвърляйки излезлия напред страж за 1:0, за да отбележи красиво попадение. Иван Гошев беляза своя дебют с много неприятен старт.

След силен натиск, в края на полувремето Берое успя да върне попадението. В 44-ата минута след центриране от корнер, Кристиян Димитров се опита да изчисти топката, връщайки я назад към центъра, но тя попадна точно на крака на Александър Цветков, който не сбърка за 1:1. Янко Георгиев не успя да реагира, заради купа от играчи пред него.

Lap.bg
26 снимки

След почивката обаче домакините започнаха по-сериозно да поглеждат към вратата на съперника. В 54-ата минута прекрасна триходова атака, завърши с подаване на Виана към Александър Тонев, който реализира за 2:1. При телевизионните повторения останаха съмнения, дали голмайсторът не е в положение на засада.

„Канарчетата” направиха разликата по-голяма в 61-ата минута. Ботев Пд направи много добра контраатака. Тодор Неделев пусна към Станислав Шопов, който пробяга голяма част от терена, върна отново на Неделев. 26-годишният атакуващ играч стреля в гредата, при мелето, Шопов стигна до отбилата се топка, за да реализира за 3:1.

Това е и първо попадение на младия Станислав Шопов за мъжкия тим на пловдивчани.

В края на срещата напрежението взе връх. В 83-ата минута Педро Еуженио получи светкавични два жълти картона. И двата за реплика, в рамките на 2-3 секунди, за една и съща ситуация (оспорване на решение, а след това реплика към рефера). Последва спречкване между Тодор Неделев и Рубен Бригидо, което доведе до напрежение между двата тима. Двамата играчи се разминаха само с по един жълт картон.

С успеха Ботев Пд изравни по точки Берое. Двата тима вече имат по 25 и делят 8/9-о място.

БОТЕВ ПД - БЕРОЕ 3:1

1:0 Тодор Неделев 10'

1:1 Александър Цветков 44'

2:1 Александър Тонев 54'

3:1 Станислав Шопов 61'

ч.к. Педро Еуженио

БОТЕВ ПД: Янко Георгиев, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Антонио Вутов.

Треньор: Ферарио Спасов

БЕРОЕ:  Иван Гошев, Александър Цветков, Мартин Камбуров, Иван Бандаловски, Меледже Омнебес, Ибрахима Конте, Александър Василев, Георги Ангелов, Рубен Бригидо, Ахмед Тоуба, Педро Еуженио.

Треньор: Димитър Димитров - Херо

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов