Тимовете на Ботев Пловдив и Черно море не успяха да се победят, завършвайки наравно – 1:1, в мач помежду си от 30-ия кръг в родната efbet Лига. Стефан Станчев даде аванс на варненци с гол в 42-ата минута, но в 69-ата Атанас Илиев засече с глава центриране на Па Конате, за да раздели точките в Пловдив. Така варненци влязоха в серия от три поредни мача, в които не взимат успеха и това допълнително утежнява ситуацията им, макар преди старта на плейофната фаза да изглеждаше сякаш тимът от Варна да има най-солидни шансове да стигне до баража за Лигата на конференциите.

По този начин „моряците” дръпнаха с 42 точки на седмото място в първата четворка от елита и са с пет пред осмия Левски. „Сините” са с 37, но и с мач по-малко, а имат три оставащи срещи. Боев Пловдив пък е последен в тази група с 26 точки, докато деветият Царско село е с 36 пункта.

Ботев Пловдив - Черно море

източник: sofascore.com

Мачът стартира в атакуващо темпо и за двата тима, като Салиф Сисе опита да прехвърли в първите минути Георги Георгиев, но прехвърли и вратата на гостите. Домакините създадоха страхотна атака след 18 минути игра. Джонатан Перейра комбинира с Емануел Току, а той с извеждащ прати топката в наказателното поле за Филип Филипов. Българинът стреля с десния крак по диагонала, но право в напречната греда на варненци.

Kiril Bekyarov / LAP.bg
31 снимки

След 24 минути игра пък Емануел Току изведе Салиф Сисе в половината на Черно море, а той се откъсна зад отбраната на Черно море. Вратарят Георги Георгиев излезе да скъсява ъгъла, а Сисе опита да мине край него, но доста неуспешно и не последва удар от тъмнокожия футболист на "канарчетата".

В 37-ата пък Файсел Касми изведе Велев сам срещу Янко Георгиев. Вратарят излезе и затвори халфа, който стреля право в него, след което топката излезе аут. Три преди края на първата част Черно море дръпна напред в резултата. Илиан Илиев пласира центриране от корнер към зоната на Стефан Станчев. Той изпревари Салиф Сисе, който не му противодейства добре и прати топката във вратата на Янко Георгиев - 1:0 за Черно море.

В 69-ата минута резерви на Ботев спомогнаха на тима да стигне до гол. Па Конате се справи вляво с Виктор Попов и центрира на близката греда за Атанас Илиев, който атакува топката и я прати във вратата на Георги Георгиев - 1:1.

Импулсът в играта на Ботев бе факт след гола, а в 72-ата Реда Рабей проби отляво, след като Влатко Дробаров се подхлъзна, а Атанас Илиев продължи за Рабей. Той видя вдясно Емануел Току, който направи финт и шутира, но топката рикошира в тялото на Стефан Станчев вместо да влети във варненската врата. Четвърт час преди края пък изключително красиво изпълнение на Пабло Гарсия от фаул, но топката мина много близо край страничния стълб на пловдивската врата.

Шест преди края пък се видя страхотна възможност за гол пред Черно море. Жозе Гомеш комбинира с Вилела, който стреля, завъртайки се, но неточно. До края на срещата се видя циничен фаул на Даниел Димов срещу Атанас Илиев, но реферът Станимир Тренчев не наказа бранителя на гостите, като това беше последната по-интригуваща ситуация от срещата в Пловдив.

FT/ БОТЕВ ПД 1:1 ЧЕРНО МОРЕ

0:1 Стефан Станчев (42)

1:1 Атанас Илиев (69)

Рефер: Станимир Тренчев /София/

Стадион: "Коматево" /Пловдив/

Стартови състави:

Ботев Пд: 1 Янко Георгиев - 2 Джонатан Перейра 4 Виктор Генев /к/ 5 Марио Младеновски 10 Славчо Шоколаров 14 Бисер Бонев 17 Салиф Сисе 21 Емануел Току 22 Реда Рабеѝ 26 Мите Цикарски 28 Филип Филипов

Резерви: 33 Георги Аргилашки - 3 Па Конате 9 Атанас Илиев 11 Кристиан Добрев 13 Мишел Еспиноза 16 Благовест Данчев 25 Станислав Работов

Треньор: Азрудин Валентич

Черно море: 22 Георги Георгиев - 6 Виктор Попов 5 Стефан Станчев /к/ 28 Влатко Дробаров 2 Цветомир Панов 29 Файсел Касми 77 Стефан Велев 10 Илиан Илиев 23 Пабло Гарсия 15 Леандро Андраде 9 Исмаил Иса 

Резерви: 25 Иван Дюлгеров - 27 Даниел Димов 32 Мартин Дичев 8 Емил Янчев 88 Павел Георгиев 7 Родриго Вилела 20 Жозе Гомеш

Треньор: Илиан Илиев

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / РЕЗУЛТАТИ ПРОГРАМА