Ботев Пловдив изпусна победата срещу Етър буквално в последната секунда, завършвайки 1:1 в двубой от 9-ия кръг на efbet ЛигаПопадението за състава на Ботев Пд беше дело на Джонатан Перейра в 18-та минута, а до края на срещата и двата тима пропуснаха шансове да отбележат, като все "болярите" успяха да вземат безценна точка последните секунди след изравнителен гол на Преслав Боруков в самия край. 

Антон Узунов
59 снимки

След равностойно начало на срещата, в което най-интересните положение се изразяваха в няколко далечни удара на играчи от двата тима, резултатът беше открит от наглед не особено застрашителна ситуация. 

В 18-та минута,  след не особено добре изчистен ъглов удар от страна на Етър, Тодор Неделев взе топката и пласира центриране, с което се размина стража Христо Иванов, а Джонатан Перейра беше на най-точното място, за да реализира на опразнената врата. 

В 32-та минута домакините стигнаха до нов не лош шанс за гол. "Канарчетата" организираха светакавична контраатака, при която Тодор Неделев намери с чудесен дълъг пас Филип Филипов, който обаче избърза с решението си и стреля в тялото на защитник. 

В началото на втората част двата тима си размениха по един страхотен шанс за попадение. В 47-та минута, след нова бърза контраатака Тодор Неделев намери с извеждащ пас нахлуващия сам срещу Христо Иванов Димитър Тонев, който обаче някак пропусна очи в очи с опитния страж.

Десет минути по-късно Етър, на свой ред, имаше огромен шанс за изравнителен гол. Даниел Пехливанов беше изведен сам срещу Георги Аргилашки, след като Джонатан Перейра не се намеси добре. Стрелецът овладя на гърди и стреля, но стражът спаси с вещина. 

Натискът на момчетата на Петко Петков се засили, но се стигна само до няколко неточни или слаби удари отдалеч. В 83-та минута Атанас Илиев имаше отличен шанс да направи резултата 2:0. След центриране от ъглов удар на Тодор Неделев, Илиев се извини най-високо, но ударът му мина малко встрани от вратата на Христо Иванов. 

Драмата обаче предстоеше и тя се случи в третата минута на добавеното време. След огромно разбъркване в наказателното поле на "канарчетата" Преслав Боруков се домогна до топката и да разстреля Аргилашки за 1:1. 

Така Ботев Пловдив пропусна да вземе глътка въздух, оставайки на 12-та позиция с актив от 9 точки, докато Етър взе точка във втори пореден мач и вече има 2 в актива си през сезона, 

Ботев Пд - Етър 1:1

1:0 - Джонатан Перейра (18)

1:1 - Преслав Боруков (90+3)

Ето ги и съставите на двата тима:

Ботев Пд: Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Виктор Генев, Станислав Работов, Филип Филипов, Маркиньос Педросо, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Атанас Илиев;

Етър: Христо Иванов, Алдаир Ферейра, Божидар Кацаров, Георги Купенов, Здравко Илиев, Мариян Иванов, Пламен Крачунов, Милчо Ангелов, Даниел Пехливанов, Стелиян Добрев, Преслав Боруков;