Ботев Пловдив победи Витоша Бистрица с 2:0 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Попадения на Неделев в 46-ата минута на срещата, както и на Виана в 81-ата минута оформиха крайния резултат. Така пловдивчани записаха седем поредни победи.

След равностойни първи минути постепенно Ботев Пловдив овладя инициативата и започна ударна атака към вратата на Василев. Емил Гъргоров създаде най-интересното положение пред вратата на Ботев в 10-ата минута, когато с пета опита да матира Георгиев, но топката беше изчистена в корнер от Филипов.

Балтанов и Неделев пробваха опасни удари към вратата на Витоша, но топката така и не поиска да влезе в мрежата на домакините.

В 31-ата минута Виана направи непростим пропуск като от няколко метра беше отчаян от спасяване на Василев. Две минути по-късно Неделев нацели страничната греда от малък ъгъл.

До почивката гостите превзеха половината на Витоша, но така и не стигнаха до попадение.

Буквално със старта на второто полувреме Ботев откри резултата след попадение на Неделев, който не остави шансове на Василев с далечен удар.

Домакините опитаха да се върнат в мача, но Кочилов и Котев пропуснаха от изгодни ситуации. На два пъти опасни атаки на Ботев чрез Вутов бяха спирани с флаг за засада.

В 81-ата минута Тодор Неделев овладя кълбото в центъра на терена, напредна добре, пусна отличен пас към Виана, който с егегантен и техничен удар матира Василев, за да направи резултата 2:0.

В крайна сметка Ботев спечели поредния си двубой и очаква празниците с приповдигнато настроение. С актив от 28 точки Ботев е на 8-ото място заради по-лоши показатели от преките мачове с Берое и Арда. Витоша Бистрица остава на последната позиция с едва 5 точки.

Витоша Бистрица - Ботев Пловдив 0:2
голмайстори :0:1 Неделев (46), 0:2 Виана (81)

съставите:

Витоша: Василев, Гочев, Зюмбулев, Бонев, Кочилов (84-Първанов), Амзин, Садула, Гъргоров, Котев (78-Узунов), Кабов, Динев (68-Костадинов)

Ботев Пловдив: Георгиев, Перейра, Работов, Пиргов, Филипов, Терзиев, Балтанов, Шопов (83-Перван), Неделев, Вутов (78- Димитър Тонев), Виана (86-Василев)

съдия: Георги Иванов