Още един юноша на Ботев Пловдив от отбора до 15 години пое към столицата, научи BgDerby.com. Става въпрос за атакуващият полузащитник Асен Митков. Той днес е бил настанен в общежитието на Левски София и от следващия полусезон ще играе с екипа на сините.

Само преди броени дни се появиха информации, че още един от талантливите играчи от този набор пое към столицата. Нападателят Андрей Цой реши да продължи развитието си в ЦСКА.

Заради двете "бягства" се свързахме с Ферарио Спасов, който освен старши-треньор на Ботев Пловдив, остана и шеф на школата, като съвместява двете длъжности. Ето какво заяви той по случая:

"Да, потвърждавам, че този футболист, както и Цой заминаха за София. Преди това да се случи имах среща с треньорите, защото имаше такива индикации. Тогава взехме решение, че ще освободим и двамата играчи, дори и преминаването им София да се провали. Аз съм на мнение, че с предателство футбол не се играе. За съжаление един вече прословут мениджър осъществи нерегламентирани контакти с няколко играчи от нашата школа. За още по голямо съжаление този мениджър не обслужва интересите на децата, а на други клубове. Искам да кажа, че няма да се правят компромиси с юноши и родители, които изберат да предадат Ботев Пловдив. Въпросните двама юноши, а и много други получават всичкото внимание на треньори и ръководство в Ботев Пловдив. Мъчно ми е, че някои от тях не оценяват, какво Ботев Пловдив им е дал и инвестирал в тях, и какво може да им даде за в бъдеще. Мисля, че показваме, че отдадени на клуба играчи стигат до представителния отбор. Всеки, който е отдаден на кауза Ботев Пловдив, ще получи своите шансове. Искаме да създаваме горди ботевисти!"