Анонсираното от спортния директор Асен Караславов увеличение на бюджета ще стане възможно заради помощта на нов спонсор. Очаква се в близките седмици Илиян Филипов от фирма ПИМК, която даде и най-ниската оферта за довършване на стадион „Христо Ботев“, да влезе в Борда на директорите.

27 снимки

Той ще помага на настоящия бос Георги Самуилов в издръжката на клуба. Очаква се именно Филипов да получи и поръчката за стоежа на стадиона, който ще стартира с осигурените от държавата 25 милиона лева.

От клуба вече ще са конкурентни на трансферния пазар и да осигурят средства и за по-високи заплати на футболистите. Вече има набелязани попълнения от чужбина, като едно от тях е любимецът на „бултрасите“ Даниел Кайзер. За възможността вратарят да се завърне в Ботев потвърди Караславов преди мача с Етър.

След победата с 1:0 във вторник „жълто-черните“ вече се подготвят за решителната битка срещу Черно море на „Тича“. Победителят ще участва в баража за участие в Лига Европа с третия или четвъртия в крайното класиране. Това ще е един измежду Левски, ЦСКА и Славия. / „Меридиан Мач“