Защитникът на Ботев Пловдив Рой Херман даде интервю пред медия в родината си, в което разказва подробно как се е стигнало до трансфера му в Пловдив. Бившият футболист на Бейтар подписа с "канарчетата" в началото на лятото, но все още не е играл за тима, тъй като документите му не са готови. 

„От Ботев ме гледаха в няколко мача преди Нова година, а след това моят агент ми съобщи, че треньорът на отбора е впечатлен от мен и искат да ме привлекат. Тогава обаче имаше голяма несигурност около Бейтар и трансферът така и не се случи. В края на пролетта от българския отбор отново ме потърсиха, Азрудин Валентич все още искаше да ме привлече в Ботев. Той говори с мен и ми каза, че отборът има големи амбиции, че иска да върви напред и да се развива.

Реших да замина за България, където да се запозная с града и всичко, което се случва в този клуб. Честно казано, преди да подпиша се консултирах с няколко човека. Даниел Коен, който преди време беше треньор в Израел, сега отговаря за развитието на детско-юношеската школа. Познавам го от много години, но не знаех, че работи в Ботев. Той ме увери, че си струва да дойда тук и така се случи моят трансфер. Говорих също и с Дени Групер, който в момента играе в Лудогорец. Той ми каза, че първенството е добро. Чух се и с Дан Битон, който също преди време игра за Лудогорец. Всички ми оставиха много добро впечатление за българската лига", разкри израелецът. 

"Трудно можех да откажа на предложението, което получих. Аз съм на 21 години и за мен е крачка напред да играя в Европа, и то в елитно първенство. Уважавам много израелската лига, но ще успея да се развия много по-добре в Европа, отколкото ако остана в Израел.

През миналия сезон отборът е завършил на трето място. Надявам се, че през този сезон ще успеем да надградим и отново ще постигнем успехи в шампионата", сподели Херман.