Нови 30 млн. са нужди, за да може стадионите на Ботев и Локомотив да бъдат довършени и да се превърнат в новите перли на България. Това стана ясно вчера, след като на сесията на общината присъства  Илиян Филипов, чиято компания „ПИМК“ строи в момента стадион „Христо Ботев“.

Според него Община Пловдив може да ги изтегли като заем. „Ако Община Пловдив иска стадионите на Ботев и Локомотив да бъдат завършени изцяло, трябва да изтегли кредит, да го гласува общинският съвет и веднъж завинаги да знаем, че ще имаме два хубави стадиона в града. По мои изчисления, ако се намерят по 15 млн. лв. за тези съоръжения, те ще бъдат завършени“, заяви той, цитиран от „Мач Телеграф”.

„Стадионът на Ботев ще има 18 777 седящи места със 100% завършени сектори - коридори за евакуация, мокри помощения, метални заграждения и т.н. Няма да бъдат завършени подтрибунните пространства в сектор А - зали, заведения и магазини. За 4-5 месеца трябва да приключим всичко. Ще чакаме поръчката за седалките и за тревния терен“, каза още той.