Нито една от трите организации, които представляват феновете на Ботев Пловдив, не е запозната с обръщението, подписано от „Обединение на феновете за спасение на ПФК Ботев Пловдив“. Във въпросното обръщение феновете на тима излизат с остра позиция спрямо собственика на клуба Георги Самуилов и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

"Във връзка с публикуваното в медиите писмо от "Обединениe на феновете за спасение на ПФК Ботев" искаме да изразим своята позиция. Привържениците на Ботев Пловдив се представляват от три организации - Сдружение "ПФК Ботев”, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции BULTRAS. Всяка от тях има свое поле на действие, цели и задачи в името на жълто-черните привърженици и Ботев Пловдив. Те имат различна роля и място в живота на любимия клуб, даващи възможност на всеки привърженик да припознае една от тях според вижданията си. Зад всяка от тези организации има хора, които са застанали с имената си и носещи отговорност за действията на тези формирования. Към настоящия момент не са ни известни други организации представляващи жълто-черната публика.
Поради това, ако се появи позиция от името на привържениците на Ботев Пловдив, то тя ще дойде от тези три структури. Всички други изявления, обективни или не, следва да бъдат подписани лично от някой привърженик, но не и от името на несъществуващи организации имащи претенции да говорят от името на публиката на Ботев.
В тази връзка призоваваме човека/хората,които са авторите на писмото, а също така и всички останали ботевисти, които имат желание да работят за благото на жълто-черната общност и Ботев Пловдив, да се обърнат към една от гореизброените организации. Ние сме на разположение да работим с всички за благото на любимия клуб.
Само единството и желязната организация ще ни доведат до успех!
Сдружение „ПФК Ботев”
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив
Обединени фракции BULTRAS"