Общинска комисия от 17 души инспектира днес стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Комисията е назначена по заповед на кмета на града Здравко Димитров и целта ѝ е да гарантира за качеството на строителството на съоръжението. Председател е заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, а в състава ѝ влизат външни експерти, представители на фирмата-строител на стадиона, инвеститорът, авторски и строителен надзор, както и членове на Сдружение "ПФК Ботев".

Участниците в комисията посетиха днес спортното съоръжение и не установиха сериозни забележки по качеството на строителството. В момента на "Колежа" има над 200 работници, които работят по завършването на четирите трибуни, като вече е започнало и поставянето на осветлението на стадиона.

PM Project Management LTD
24 снимки

"Не видяхме драстични забележки по строителството. Радвам се, че всички гледаме в една посока, което е гаранция, че обектът ще се случи. Искам да благодаря на изпълнителя, на подизпълнителите, на общинските съветници, както и на всички замесени в този грандиозен проект. Няма община в България, която през последните 30 - 40 години да е построила подобен стадион. С помощта на държавата ние ще сме първите. Възлагателното писмо към строителя е работа на комисията и на заседанието другата седмица трябва да бъде взето решението за неговото подписване. Оптимист съм, че стадионът ще стане и се надявам да се случи в срок", заяви Георги Титюков след инспекцията.

Както стана известно в началото на седмицата, целта на строителя е стадионът да бъде завършен до 31 март, за да може да бъде въведен в експлоатация до средата на месец април и мачът между Ботев (Пловдив) и Левски в края на април да се проведе на "Колежа".