Членовете на комисията за стадион "Христо Ботев" дадоха днес положително становище кметът на Пловдив Здравко Димитров да издаде възлагателно писмо за усвояването 5,335 млн. лева от строителя на обекта. Средствата бяха гласувани от Общинския съвет. С инвестирането на тези пари Колежа ще може да получи лиценз да приема мачове от  efbet Лига още през април тази година.
 
Присъстващите на сбирката се обединиха и около идеята на следващата сесия на Общински съвет да бъде предложено за гласуване отпускането на още 6 милиона лева за окончателното завършване на козирката на Колежа. Парите трябва да бъдат заложени в следващите две бюджетни години - 2024 и 2025 година. 
 
С тези средства общата стойност на спортния комплекс ще стигне 58 милиона лева. Също така ще се издаде банкова гаранция за тези средства и ще се подпише анекс със строителя на стадиона. 
 
Представителят на изпълнителя от фирма ПИМК Цветан Павлов каза, че ако предложението бъде одобрено, целият стадион може да бъде готов до септември тази година. За по-късен етап ще остане да се довършват търговските площи към Колежа.