Ботев Пловдив официално привлече халфа Антонио Перера. Това е вторият трансфер на новия треньор на тима Желко Копич, който е запознат отлично с качествата на Перера. Футболистът идва от испанския Алавес, а за последно е играл в хърватския Истра. Точно от престоя си в балканската страна, той е добре известен за новия наставник на "канарчетата".

Ето какво написаха "канарчетата" на официалния си сайт:

Ботев (Пловдив) подсили халфовата си линия, след като привлече испанеца Антонио Перера. „Канарчетата“ откупиха правата на футболиста от испанския клуб Депортиво Алавес.

Днес 25-годишният полузащитник сложи подписа си върху дългосрочен контракт с „жълто-черния“ Клуб.

Антонио Перера е роден на 8 юни 1997 година в Испания. Като юноша е играл за отборите на Диоцесано и Екстремадура, след което следва трансфер в Депортиво Алавес.

От испанския клуб дефанзивният халф е преотстъпен в хърватския тим Истра. В Хърватия полузащитникът изиграва 43 мача за първенство, както и 7 мача за Купата.

Антонио Перера е вторият испанец, който ще носи екипа на Ботев, след Рубен Паласуелос. Паласуелос също се изявяваше в средата на терена, като по подобие на Перера преминава в пловдивския клуб от Депортиво Алавес.