Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев Пловдив. Бившият вече наставник на Локомотив София бе обявен от клуба със специален видеоклип, заснет на новия стадион "Христо Ботев".

Ето как Ботев Пловдив обяви назначаването на Генчев:

"Аз съм Станислав Генчев, радвам се, че от днес съм треньор на Ботев Пловдив. Само Ботев!", каза Генчев.

Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев (Пловдив). Специалистът застава начело на "канарчетата", след като през сезон 2022/23 водеше столичния Локомотив.

В щаба на Генчев влизат Живко Миланов (помощник-треньор) и Йордан Господинов (треньор на вратарите). На по-късен етап ще бъдат обявени и останалите членове на треньорския състав.

Станислав Генчев ще бъде представен официално пред медиите и феновете преди първата тренировка на "жълто-черните" за следващия сезон, която ще бъде на 14-ти юни на стадион "Христо Ботев".

Станислав Генчев е роден на 20 март 1981 година. Богатата му футболна кариера преминава през множество отбори в България и чужбина, записвайки над 420 мача. Халфът има и седем мача за Националния отбор на България.

В родното първенство Генчев е играл за отборите на Левски, Спартак (Варна), Велбъжд, Черно море, Литекс, Лудогорец, Славия, Монтана и Етър, а извън граница е защитавал цветовете на Васлуй и АЕЛ Лимасол.

Треньорската кариера на Станислав Генчев стартира в Етър (Велико Търново), където в продължение на няколко сезона е като старши треньор, както и помощник-треньор.

През 2019 година преминава в отбора на Лудогорец. В продължение на четири сезона Генчев е част от "орлите", като в определени моменти е начело на "зелените" от Разград, а с негово участие разградчани записват серия от титли и силни изяви в Европа.

От началото на настоящия сезон Генчев бе старши треньор на Локомотив (София), където работеше с помощник-треньорите, които ще бъдат част и от "жълто-черния" клуб - Миланов и Господинов.

"ПФК Ботев Пловдив пожелава на Генчев и екипа му много успехи с "жълто-черния" Клуб, с които да донесат поводи за радост и гордост на всички ботевисти!", написаха от клуба.