Единият от двамата временни наставници на Ботев Пловдив Георги Онов коментира тежкото поражение с 0:6 в градското дерби с Локомотив Пловдив по-рано днес. Според него основната причина за нелицеприятния резултат е липсата на агресия в срещата.

"Обяснението е липсата на агресивност в играта. Отборът бе подготвен тактически за абсолютно всички силни страни на Локомотив. Мога да го гарантирам на 100%. Липсата на агресивност в играчите от първите минути, повлия на изхода на мача. Първите голове наляха допълнително напрежение върху тях и оттам дойде разгромният резултат. Другото нещо, което повлия е червеният картон", започна той.

"Една грешка, първата, за първия гол е грешка, която по принцип на тренировка не се допуска. Но тя доведе до попадение. И той смути футболистите. Оттам дойде този дисбаланс на отбора. Започнаха да се допускат други грешки. Второто полувреме не биваше да допускаме повече голове. С 10 човека нямаше какво друго да направим", продължи специалистът.

За финансовото положение:

"В момента финансово за положението може да ви кажат хората от клуба. Като заплати каквото има да се взима, се взима. Да, има някакво закъснение, но не е нещо огромно, за да кажем, че има някакви криза или, че не сме взимали пари 3, 4 или 5 месеца", разкри треньорът.

"Ако ние не се вдигнем, това означава, че ни чакат отново проблеми. Тези дни ще ги ползваме психически, ментално да можем да се вдигнем", допълни наставникът.

За феновете:

"Извинявам се от целия отбор. От всички, които сме тук за резултата. Искам да ги помоля да бъдат до отбора, до клуба и да продължат да го подкрепят така както са го правили досега и както го показаха последният месец“, завърши изказването си Онов.