Асен Караславов е пред завръщане в Ботев Пловдив. Бившият тийм мениджър на "канарчетата", който след загубата във финала за Купата на България беше един от посочените за освобождаване от Георги Самуилов, съвсем скоро може да поеме отново функциите, които изпълняваше, пише plovdivderby.com.

След уволнението на Николай Киров-Белия и щаба му, Караславов излезе за дълго в болнични, а след това и в отпуск. Все пак от време на време той се е появявал на базата в Коматево. Той се водеше на ведомост в клуба само до преди няколко седмици. 

Според запознати новият старши треньор на "жълто-черните" Ферарио Спасов лично е настоял да работи с бившия бранител. Именно Феро върна Караславов в България от Германия като част от мащабната лятна селекция, която направи при първия си престой в Ботев през лятото на 2012 година.

Самият Спасов и щабът му са все още без договори. Причината е, че Желко Петрович продължава да не е разтрогнал. Очаква се това да се случи в най-кратки срокове. Феро досега беше начело на школата на "канарчетата".