Сдружение ПФК Ботев, което по документи все още е мажоритарен собственик на клуба с притежание на 61 % от акциите, поясни защо трябва да бъдат изкупени останалите 39% от ценните книжа, които в момента са собственост на ТЦ-ИМЕ, дружество, което бе част от империята на Цветан Василев.

Както е известно, от над седмица "канарчетата" събират средства именно с тази цел.

Публикуваме без редакторска намеса официалното съобщение на Сдружение ПФК Ботев:

"На фона на стартиралата успешно кампания "100% Ботев Пловдив“ Сдружение ПФК Ботев отговаря на някои от най-важните въпроси, възникнали около инициативата. 

Каква точно е целта на кампанията? 

- Целта е 39-те процента от акциите на Ботев Пловдив, които са собственост на ТЦ-ИМЕ, да бъдат откупени от Сдружение ПФК Ботев и впоследствие предоставени на кандидат-купувача на клуба с условие за обратно откупуване. Цялата кампания е съгласувана с представителите на г-н Антон Зингаревич. 

Каква точно сума и до кога трябва да се събере?

- До средата на февруари трябва да бъдат събрани 100 000 лв. 

Защо да подкрепим кампанията? Защо отново да даваме пари? 

- Докато тези акции са собственост на външна фирма, при това в несъстоятелност, съществува реален риск Общото събрание на акционерите в Ботев да се провали (както се е случвало нееднократно) при неявяване на неин представител. От друга страна, при придобиването на тези акции сключването с кандидат-купувача на договор за обратно откупуване осигурява лесното им връщане, без за тях да се иска непосилна сума."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.