В интервю за вестник "Марица" бившият наставник на Ботев Пловдив Николай Киров разкри, че от ръководството на отбора са търсили негов заместник още през зимата. Белия бе освободен след загубения финал за Купата с Локо Пд през май.

"Всеки човек си носи кръста в този живот. Аз приемам това, че сме загубили, но не мога да се примиря, че не спечелихме купата. Наясно съм какво изпуснахме, наясно съм как. Това са неща, които цял живот ще помня. Хората казват, че за един бит двама небити давали. Е, значи да кажем, че съм си научил урока", коментира Киров. 

"Затова и сега все още съм уверен, че не трябваше да подавам оставка. Свикнал съм обаче да приемам нещата с високо вдигната глава. Затова и не бягам от отговорности и от уволнения. Треньорската професия е такава. Трябва да си готов за най-лошото още в деня, в който те назначават, пък било то на Барселона или Челси примерно."

"От зимата насам информациите за моята смяна зачестиха. Колега от водещ тим от Първа лига, ми позвъни и каза, че наш директор го питал дали има необходимите лицензи и е готов да поеме отбора. Поставих въпроса пред Борда, но се оказа, че никой не знае за това. А тогава още бяхме по средата на пътя в шампионата и за финал за Купата не се и говореше. Точно бяхме продали четирима от титулярите и се чудех какво да правя. Вместо да търсим техни заместници, директорът търсеше мой", завърши Киров.