Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов остана за пореден път невероятно разочарован от играта на своя тим, който допусна поражение с 0:5 при гостуването на ЦСКА 1948 в столицата. 

Спасов не отрече, че голямата несигурност около клуба влияе върху атмосферата в клуба, но едновременно с това подчерта, че е изключено да бъдат допускани такива срамни поражение. Той също така оповести и че младокът Станислав Шопов по всяка вероятност ще осъществи трансфер в чужбина до дни. 

„При такъв резултат сме отстъпили при абсолютно всички компоненти. До първия гол бяхме равностойни, след това имаше само един отбор на терена. При такъв резултат всичко ще звучи като оправдание. Ако трябва да бъда откровен не очаквах такава негативна метаморфоза от мача с Левски, особено във второто полувреме“, започна специалистът.

„Има много хора с проблеми, не сме само ние. Да излезеш и да загубиш по този безславен начин не е добър атестат. На преден план трябва да излизат съвсем други качества на играчите. Няма дълбочина в състава и използваме едни и същи играчи, но все пак ми е непонятно как може да има такава разлика между домакинските мачове и гостуванията. Явно трябва да се търсят нови варианти и играчи, но това на този етап изглежда малко вероятно. Предстои вероятно трансфер на Слави Шопов. По този начин се подлагаме на такива унижения, които ни се налага да търпим, не помня да съм губил по такъв начин някога“.

„Всичко е относително в нашия футбол. Трябва да се види накъде ще поеме този отбор и ще се намерят ли хора, които искат да излезе от това състояние, най-вече навън. С вързани ръце съм и при гостуванията не се получава“.

„Моето лично желание е да не виждам отбора в това състояние. И в най-смелите си помисли не съм предполагал, че може да загубим по такъв начин“.

„Нямаме подкрепа от никого, освен от феновете. Нищо не е в моите ръце. Неясното витае постоянно около отбора, но това не оправдава загубите по такъв начин. Всички отбори са минавали по такъв път, но за отбор като Ботев Пловдив е недопустимо да се губи по този безславен начин“, завърши изключително разочарования Спасов.