Пирин Благоевград отстъпи на Ботев Пловдив с 1:3 в контролна среща, която се проведе на базата в столичния квартал Бояна. Срещата беше закрита за фенове и журналисти. 

Ботев откри в 5-та минута чрез Антоан Бароан от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на вратаря Янко Георгиев. В 12-тата минута “орлетата” изравниха, след като Преслав Йорданов натисна вратаря на съперника и го накара да сбърка, а притичалият в наказателното поле Дани Кондраков пусна топката в мрежата отблизо.

В 16-тата минута Ботев отново поведе, след като Акере преодоля Янко Георгиев отблизо, като преди това бе изведен с пас по левия фланг на пловдивската атака. В 20-тата минута Илкер Будинов излезе след травма, а на негово място влезе Дмитро Семенив. В 33-тата минута прекрасна комбинация между Преслав Йорданов и Дани Кондраков изведе Медвед в наказателното, където той бе съборен, но дузпа на последва.

В 53-ата минута влезлият на почивката Шоколаров стреля, но не намери целта. В 65-ата минута Амаду Думбия се справи с Велев и отблизо простреля вратаря Ковальов в близкия ъгъл. В 76-ата минута Ковальов отрази силен удар по диагонала.

В 81-ата минута Шоколаров стреля от добра позиция, но не намери целта. В 89-ата минута Ковальов направи страхотно спасяване, избивайки в корнер удар съперника от далечна дистанция.