Халфът на Етър Йоахим Карсела-Гонсалес може да се задържи в родния елит и след изпадането на „болярите“. Белгиецът хвана окото на носителя на Sesame Купа на България Ботев Пловдив, но градският съперник Локомотив също следи изявите на 24-годишния играч. Конкуренцията правят и отбори от чужбина, сред които такива от Словакия и Унгария. Бъдещето му ще се решава през лятото, когато Карсела става свободен агент, след като „виолетовите“ вече и математически нямат шанс да се спасят, пише Trud news. 

Белгиецът акостира на „Ивайло“ през зимата с впечатляваща визитка. Юноша е на Стандарт Лиеж, но през 2016 г. е привлечен в Андерлехт, където играе за U17 и U19. После е част от юношите на Брюж U19 преди да се завърне в първия отбор на Стандарт през 2020-2021 г. Има три мача в групите на Лига Европа с белгийците.

В родния футбол той вече заби 3 попадения, последното от които срещу Пирин в петък. Дни по-рано той вкара и на Локомотив София, а през пролетта още веднъж бе точен в Благоевград. Карсела може да бъде използван на няколко позиции – вътрешен халф, зад нападателя и на върха на атаката.