Помощник-треньорът на Ботев Пловдив Диан Божилов призна пред DIEMA SPORT, че Димитър Тонев от „канарчетата” е заразен с коронавирус. Наставникът акцентира, че играчът не тренира с отбора от четири седмици насам, което го прави изолиран с другите му съотборници. Същевременно той се учуди от агресивността на Етър през втората част след победата на Ботев.

27 снимки

„Мачът се изнерви в последствие. Ние владеехме топката. Стигнахме до гол, който трябваше да ни успокои, но Етър беше много агресивен през втората част и се наруши ритъма ни. Най-радващото в мача е, че изпълнихме целта да елиминираме отбора на Велико Търново и да продължим напред”.

„Голът беше много важен, тъй като през втората част отпаднахме физически. За 30 дена днес ни е 8-ия мач. Всеки мач отпада по един, а резервната скамейка ни е къса. Опитахме да задържим резултата – това ни бе целта. Говорих с Антонио Вутов и мисля, че не е толкова тежка травмата му – дано се оправи до мача в събота. Нямаше ситуации пред нашата врата, но допуснахме много центрирания. Това го дължа на умората. Като цяло, мисля, че накрая трябваше да затворим мача. Те бяха с двама човека по-малко и там мачът приключи”.

„Очакваме труден мач във Варна. Днес им прави чест на Черно море, че с този състав постигнаха победа. Така ще са и срещу нас. Имат добра школа, така че са добри играчи. Мачът ще е с напрежение и да стане хубав двубой. Надявам се изгонването на Спасов да не повлияе и да елиминираме Черно море”, каза той.