Отборът на Ботев Пловдив приема Ботев Враца в първия мач от 29 кръг на efbet Лига. Срещата е от 17:45 часа на стадион „Христо Ботев“ под тепетата. Двубоя ще можете да гледате по DIEMA SPORT и да следите в развитие в Gong.bg.

Мачът изглежда еднакво важен и за двата състава – за първия заради битката за седмото място в класирането, а за втория за спасението.

Ивелин Попов е под въпрос за домакинството заради вирусно заболяване. Под въпрос за сблъсъка с врачани са още Кристиан Начукву, който също е с вирусно заболяване, и Атанас Чернев, който лекува лека травма. Продължава възстановяването на Янис Карабельов, който съвсем скоро се очаква да се завърне на терена. Извън сметките е Георги Николов, който се контузи в предходния кръг и ще отсъства до края на сезона.

На разположение за старши треньора Душан Керкез е и изтърпелият своето наказание Антонио Перера, който пропусна двубоите с Берое и ЦСКА 1948.

Врачани успяха да влязат в добра форма в последно време, която позволи на състава да вземе няколко важни точки в последен опит за спасение. Битката за оцеляването обаче още продължава. Тимът е на предпоследното място с едва 19 точки.