Отборът на ЦСКА приема Ботев Пловдив в дербито от 25-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е последен от днешната програма и стартира в 17:45 часа. По традиция може да наблюдавате мача в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим случващото се на стадион „Васил Левски” на живо минута по минута.

Сблъсъкът ще бъде първи от поредицата мачове между ЦСКА и Ботев. Както е известно, двата тима ще се изправят един срещу друг и в два двубоя от турнира за Sesame Купа на България.

С оглед на ситуацията на върха в таблицата, „червените” на Нестор Ел Маестро нямат право на никакви грешки срещу Ботев за първенството. Лидерите Луодгорец и Черно море записаха победи в своите мачове, а евентуална загуба на точки от ЦСКА днес, ще ги отдалечи от първата позиция още повече.

Лудогорец е първи с 57 точки и 24 мача, докато Черно море заема втората позиция с 54 точки от 25 двубоя. ЦСКА е трети с 51 точки от 23 двубоя.

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро има доста въпросителни преди днешния мач заради дългия списък с контузени футболисти. Юрген Матай и Иван Турицов не играха в последния двубой на „червените” заради травми. Тобиас Хайнц пък увреди връзки на глезена си, а Стойчев и Шакич остават под въпрос за мача до последния момент. Бради де Нойер също остава извън сметките.

В лагера на гостите от Пловдив Йонас Там и Константинос Балоянис са наказани и пропускат срещата. Добрата новина за „канарчерата” преди срещата е, че ръководството на клуба успя да уреди казуса с нападателя Георги Николов и трансфера му от Хебър Пазарджик. В същото време обаче, бившият наставник на тима Желко Копич успя да осъди Ботев, като пловдивчани ще трябва да се разделят с доста сериозна сума.