Отборът на Ботев Пловдив победи раздирания от проблеми Дунав Русе с 3:1 в мач от група Б на втората осмица в efbet Лига. Резултатът бе открит от Стефан Христов в 16-ата минута, но Радослав Терзиев изравни в 30-ата минута. Пълния обрат донесе Лазар Марин в 53-ата минута, а крайният резултат оформи Антонио Вутов в 68-ата минута. "Канарчетата" изиграха чудесен двубой и напълно заслужено стигнаха до победата, въпреки лошия старт на срещата. 

LAP.bg
25 снимки

Изненадващо русенци поведоха в началото на мача, но предвождани от превъзходния си капитан Тодор Неделев домакините успяха да изравнят, а през втората част и да обърнат развоя на събитията. Резултатът можеше да набъбне и още, но само добрите намеси на вратар на Дунав, предотвратиха това да се случи. До края на срещата пък пловдивчани не допуснаха нови изненади и идния вторник ще играят с Етър в търсене на участие в Лига Европа.  


Още с първата атака в мача се стигна и до първия удар към една от двете врати. Дуде Ндонгала показа добра техника отляво и пусна пас за Свилен Щерев в наказателното поле на Ботев. Щерев шутира, но слабо и право в ръцете на вратаря Георги Аргилашки.

В следващите минути Ботев взе инициативата, но до реални опасности пред Гумиеро не се стигаше. 

Вместо това, в 10-ата минута, гостите пропуснаха чудесна ситуация. Стефан Христов пусна хитър пас от лявото крило в наказателното поле, където Ндонгала се оказа на стрелкова позиция, но не успя да овладее топката и тя излезе в аут.

В следващата атака вратарят на русенци Гумиеро трябваше да прави и първото спасяване в мача. Станислав Шопов отправи бомбен удар от около 25 метра, но стражът на Дунав успя да избие.

В 16-ата минута по-добрата игра на Дунав даде резултат и тимът излезе напред в резултата и то след страхотно изпълнение. Свилен Щерев центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Ботев, където топката бе засечена от Иван Бандаловски, който замалко не си отбеляза автогол, но Аргилашки изби. Топката след това не бе изчистена добре от Антонио Вутов. Тя попадна в Стефан Христов, който от отляво на наказателното поле изненада Аргилашки с красив удар в далечния ъгъл – 0:1!

Пет минути след това Ботев можеше да изравни резултата! „Канарчетата“ организираха първата си смислена атака в мача. Тодор Неделев с чудесен извеждащ пас се опита да намери някой измежду Антонио Вутов и Филип Филипов. И двамата бяха на отлична позиция за стрелба, но не се разбраха кой да стреля и в крайна сметка това направи Вутов, но пропусна.

В 27-ата минута отново имаше добра възможност за Ботев. Тодор Неделев стреля директно от пряк свободен удар, но отново Гумиеро бе на своето място и изби над гредата в корнер.  

Все пак след половин час игра домакините изравниха. Отново Тодор Неделев бе в основата на попадението за домакините. Той отправи страхотно центриране за Радослав Терзиев, който с глава отблизо реализира - 1:1.

В 37-ата минута отново стражът на Дунав отново трябваше да се намесва след опасен удар на Неделев от пряк свободен удар, насочен във вратарския ъгъл. Гуиеро обаче внимаваше и изби в ъглов удар.

Ботев започна силно второто полувреме и създаде няколко добри ситуации.

В 48-ата минута Джонатан Перейра стреля към към вратата на Гумиеро, но неточно.

Минута след това след добра комбинация между Вутов и Перейра в наказателното поле на русенци топката стигна до Александър Тонев на добра позиция, но ударът му също бе неточен. Само няколко секунди по-късно Филип Филипов направи голям пропуск. Бранителят получи топката в наказателното поле на Дунав и стреля силно с десния крак на няколко метра от вратата, но отново Гумиеро отрази.

Все пак в 53-ата минута добрия старт на втората част на домакините даде резултат. За пореден път Тодор Неделев бе в центъра на попадението за „канарчетата“. Националът комбинира с включващия се от крилото Лазар Марин, а бранителят надигра Митко Русанов, след което с мощен удар прати топката в далечния ъгъл на Уго Гумиеро.

Три минути след това удар на Свилен Щерев от пряк свободен удар премина над вратата на Аргилашки.

Малко след час игра Лазар Марин постави топката на главата на Антонио Вутов, но юношата на Левски стреля слабо в ръцете на вратаря.

Последваха два опасни изстрела на Александър Тонев, който бе спасен от Гумиеро, а такъв на Вутов премина малко над вратата на Дунав.

В 68-ата минута домакините стигнаха до ново попадение след поредната страхотна атака за „канарчетата“. Тодор Неделев разкъса отбраната на гостите с чудесен пас за Филип Филипов, който пък центрира на далечната греда за Тонев. Бившият играч на ЦСКА намери Вутов, а нападателят стреля мощно точно под гредата за 3:1.

В 81-ата минута Фабио Бурбано комбинира с младия Бисер Бонев, който овладя, след което стреля, но високо над вратата.

До края на срещата до нови ситуации не се стигна и срещата приключи при този резултат - 3:1.


БОТЕВ ПЛОВДИВ – ДУНАВ 3:1

0:1 Стефан Христов 16'

1:1 Радослав Терзиев 30'

2:1 Лазар Марин 53'

3:1 Антонио Вутов 68'

Стартови състави на двата отбора:

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-2-3-1): 23. Георги Аргилашки – 28. Филип Филипов, 25. Станислав Работов, 11. Иван Бандаловски, 24. Лазар Марин - 2. Джонатан Перейра, 18. Радослав Терзиев - 8. Тодор Неделев (к), 14. Станислав Шопов, 7. Александър Тонев - 10. Антонио Вутов​

Старши треньор: Ферарио Спасов

ДУНАВ (3-5-2): 33. Хуго Гумиеро – 29. Росен Колев (к), 4. Преслав Папарков, 2. Димитър Тодоров, 17. Митко Русанов, 18. Александър Исаевски, 11. Албер Силвиев, 8. Свилен Щерев, 10. Фернандо Кавалканте, 16. Даудет Ндонгала, 99. Стефан Христов​

Старши треньор: Пламен Донев

Главен съдия: Димо Димов, град Сливен