Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов беше видимо афектиран и разочарован след неприятната загуба с 1:3 при гостуването на Монтана в двубой от 6-тия кръг на efbet Лига. 

В изявлението си след мача Феро постепенно градира в отрицателните си емоции и накрая намекна съвсем открито, че е взел твърдото решение да подаде оставката си. 

„Това беше най-слабият мач на отбора под мое ръководство. Заслужено поражение, Монтана ни надигра по всички компоненти. Нашата игра беше безкрайно разочароващ и не съм очаквал подобно поведение на отбора. Въпреки промените общият тон не се промени. Не показахме никакви футболни аргументи.

Нямам обяснение, но ще търся причината в себе си. На чужд терен не показваме достатъчно футболни аргументи, за да печелим точки и мачове. Поемам цялата отговорност за състоянието на отбора и не мисля да хвърля упреци към никого. Извинявам се на всички фенове, но и играчите трябва да поемат своята отговорност на терена.“, започна специалистът.

„Аз не вярвам на това, което видях от моя отбор. Бяхме много лежерни и след откриващото попадение буквално заспахме. Не мога да обясня защо се получи по този начин. Трябва да се съберем, за да решим накъде иска да поеме този отбор“.

„Аз съм човек с достойнство и след като отборът не може да реагира на идеите ми, то ако се прецени, че съм се изчерпал в отбора, ще си тръгна. Случвало ми се е често и не ме е страх от тази перспектива“.

„Няма да обвинявам никого и ще взема чисто спортно-техническо решение. Знам кога нещата изглеждат към своя край и това може да е този момент. Аз си държа на думата и не се отметвам. Когато стигнеш до момент, в който играеш така, значи моята работа не е свършена и е редно друг човек да опита да поправи нещата“.

„Мисля, че имам достатъчно добри футболисти, които към момента са разколебани и е редно да не чакам краен момент и да взема решението предварително. Коментарът е излишен и решението ми е взето“, завърши изключително разочарования Ферарио Спасов.