Руският милиардер Антон Зингаревич, който закупи мажоритарния дял от акциите на Ботев Пловдив проговори за интереса към "жълто-черните". Той говори пред клубния сайт на датския клуб - Фремад, който притежава.

botevplovdiv.bg
7 снимки

„Закупуването на мажоритарния дял от акциите на Ботев Пловдив е една част от добре обмислена стратегия", заяви Зингаревич.

„Откакто поехме Фремад през 2018 г., ние едновременно с това се фокусирахме и върху самата структура на нашата стратегия за собственост на няколко футболни клуба в Европа. Анализирахме много, какъв ще е следващият етап от нашата стратегия, тъй като постигнахме добър напредък във Фремад през първите две години и половина. Като част от следващата стъпка в нашата стратегията, ние преговаряхме с българския клуб Ботев Пловдив за закупуване на мажоритарния пакет акции и това вече е в ход“, каза още руснакът.

Директорът на Фремад Алан Равн пък направи следния коментар за смяната на треньорското ръководство: Още при закупуването на Фремад от компанията на Антон Зингаревич SCP Waterfront през май 2018-а ние съобщихме, че неговите амбиции са да изгради международна клуба мрежа.