Ръководството на Локомотив Пловдив отговори на публикацията на "Сдружение ПФК Ботев". В писмото на "черно-белите" се включиха и от Фенклу Локомотив. Ето какво написха "смърфовете":

"Уважаеми пловдивчани,

днес (22.02) Сдружение ПФК Ботев излезе с отворено писмо, в което се обръща и към ръководството на ПФК Локомотив Пловдив.

Ръководството на ПФК Локомотив, както и Фенклуб Локомотив се обединяват около следната позиция:

Ние не считаме, че държавата е длъжна да дава пари за стадион и база на който и да било частен клуб. Собственикът Христо Крушарски ще инвестира свои лични средства за модернизирането на стадион „Локомотив“ и изграждането на спортна база за нужните на детско-юношеската школа на отбора, която се явява крайно необходима за нашите тимове.

ПФК Локомотив няма нищо общо със стадион „Христо Ботев“ и неговото дострояване. На мнение сме обаче, че ако в бъдеще за един клуб се отпусне дадена сума пари, то същата трябва да се отпусне и на другите, с което, за пореден път, настояваме за равнопоставеност!

Желаем да припомним, че на финала на 15.05.2019г. между ПФК Локомотив и ПФК Ботев, бе издигнат транспарант „Всички за Пловдив! Всички за стадион!„, който бе подкрепен от Локомотив, Ботев, Спартак и Марица.

Малко по-рано, на 30.04.2019, се състоя и среща в Община Пловдив, на която бяха Христо Крушарски, Иван Йотков (Ботев), Тодор Симеонов (Спартак), Христо Христов (Марица). Всички присъстващи подкрепиха и застанаха зад идеята за изграждането на стадион „Пловдив“.

Нашата позиция е ясна! Ние не смятаме да водим словесни „двубои“ по медиите и да си говорим само празни приказки. Това не е мястото, в което да се решават проблемите на клубовете!


Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив
Фенклуб Локомотив Пловдив"