Треньори в школата на Ботев Пловдив са отказали да минат тест за лоялност, пожелан от Георги Самуилов. За момента не е точно в какво се състои теста, но наши източници твърдят, че става въпрос за полиграф, съобщава Plovdivderby. Благодетелят на жълто-черните, който онзи ден на откриването на строителната площадка на стадион Христо Ботев се обърна и към играчите от мъжкия отбор да играят с чест и достойнство с екипа на канарчетата, бил доста разочарован от информации за порочни практики в ДЮШ, който достигнали до него. Самуилов имал огромното желание всяка година юноши от школата да намират място в първия отбор и именно за това искал да подреди клуба от вътре и там де се работи съвестно и по правилата.

Днес сутринта треньорите от школата, начело с шефа на академията Ферарио Спасов, са отказали да се подложат на въпросния тест за лоялност, след като собственика на клуба е пратил на базата специалисти в тази област, научи PlovdivDerby.com. Наши източници разкриват, че присъствието на психолози в първия отбор преди дербито с Локо Пд също не е случайна, а е част от плана на Самуилов в клуба да се работи на професионално ниво.

Съмненията на собственика били, че в школата има обвързаности между определени треньори и родители, което води до пренебрегването на едни юноши за сметка на други.