Собственикът на Ботев Пловдив, Георги Самуилов, пусна специално обръщение до феновете на "канарчетата" след ремито с Локомотив Пловдив. Пловдивското дерби от първия кръг на пролетния полусезон завърши с нулево равенство.

Ето какво написа собственикът в официалния сайт на "жълто-черните":

"Уважаеми Ботевисти,

Днес за пореден път се уверих какво представлява публиката на Ботев. Любов, страст, емоция, радост и болка, събрани само в 90 минути.

Отново показахте, че публиката на Ботев обича до безкрайност отбора си. Подкрепата от трибуните бе на страхотно ниво и вашата енергия се предаде върху футболистите.

Момчетата на терена и треньорският щаб дадоха всичко от себе си, за да се поздравим с крайния успех, но за съжаление не успяхме да реализираме създадените ситуации.

Особено емоционално бе почитането на един от лидерите на тази публика - Тоско, хореографията в негова чест бе страхотна, но болката от неговата загуба ще остане завинаги.

Сигурен съм, че подкрепата към отбора ще продължи и в следващите мачове, а с 12-ия си играч - страхотната публика, Ботев може да се справи с всеки един съперник.

С уважение, 
Георги Самуилов