40 000 евро е неустойката, която Ботев ще трябва да плати на треньора си Желко Петрович, ако го уволни. Това е най-солидната причина той да е все още на поста си при изключително разочароващия старт на „жълто-черните" в първенството, съобщава "Меридиан мач".

Черногорецът е заложен на дузпата заради слабата игра, която тимът показва и въпреки че дойде у нас с впечатляваща визитка, шансовете му да се задържи до Нова година са под 30 процента.

Ако Петрович не спечели 6 точки от предстоящите двубои с Витоша и Локо (Пловдив) на „Лаута", той най-вероятно ще бъде заменен. За Ботев сумата по неустойката е солидна, още повече, че преди дни се установи, че след лятната селекция разходите за първия тим са се вдигнали с 40 процента.

В същото време заложеният в контракта на Петрович евентуален бонус при класиране на тима в Топ 6 е четири пъти по-малък. От ръководството са оценили това като съвсем реална цел, предвид представянето в миналия шампионат и са се договорили с Петрович за премия от 10 000 евро. В момента обаче Ботев изглежда твърде далеч от най-добрите в efbet Лига.