Наставникът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов остана изключително доволен от страхотната победа на неговите играчи в дербито срещу Левски с 1:0. Спасов подчерта, че подобни мачове са отличен тласък за отбора му и за следващите двубои по пътя към влизане в първата шестица. 

„Спазихме отлично тактическата дисциплина. Проведохме добре мача. Разпределихме добре силите си по време на мача. Отбелязахме много хубав гол и можеше и още един да отбележим. Левски имаше доста малко положения пред нашата врата и смятам, че логично спечелихме“, започна Спасов.

„Подкрепата на феновете беше много важна и ще се опитаме да се придвижим още нагоре в класирането. С оглед на трудната ни програма мисля, че се справяме добре. Вървим по възходяща линия. Имаме още доста мачове, в които трябва да утвърждаваме позициите си. Победи срещу големите съперници обаче дават самочувствие на играчи, фенове и ръководство. Играчите се опитват да спазват тактическата дисциплина, много се стараят“.

„Моята кариера винаги преминава през отбори в тежко положения. При мен всичко се гледа в краткосрочен план. В момента опитваме да помогнем на момчетата, имаме чудесни играчи. Променихме тренировките и лека-полека се опитваме да се подобряваме постоянно“.

„Нашите договори са до Нова Година. Това обаче не означава, че при добро стечение на обстоятелствата и продължаващите добри резултати няма да продължим съвместната си работа. Във футбола всичко се променя много бързо“.