Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов свика спешен борд на директорите, само 24 часа след като се завърна в България от бизнес дела в чужбина. Бизнесменът е насрочил срещата за 10:30 часа тази сутрин, информира Plovdiv Derby.

Не е изключено след нея той да се види и със старши-треньора Желко Петрович, спортния директор Адалберт Зафиров и Еролин Кючуков. Триото вероятно ще трябва да отговаря пред шефа си, защо се е стигнало до тук. Припомняме ви, че онзи ден пред фенове на Ботев Пловдив Зафиров и Петрович излязоха с коренно различни версии за провала на селекцията. След като черногорецът разбра за изказаната версия от Зафиров, която коренно се различаваше с неговата, наставникът видимо се ядоса.

Третият отговорен футболен човек в Ботев Пловдив Еролин Кючуков пък, използва това, че голяма част от феновете не знаят дори, как изглежда и успя да се измъкне без да му се налага да дава обяснение пред побеснялата тълпа, която искаше оставки.

Ботев Пловдив е на 12-о място в класирането. Канарчетата имат завоювани едва 9 точки от 33 възможни до този момент. Същевременно жълто-черните бяха докарани до ситуацията да са един от най-небалансираните отбори в родния елит. В тима разполагат само с един нападател (Вияна) и едно крило (Тонев). Ботев Пд разполага и с едва 6 халфа, от които двама са дефанзивни (Балтанов и ван Архем), а единият от четирите атакуващи е на 17 години (Слави Шопов). Другият пък е контузен (Антонио Вутов). Останалите двама са Неделев и Перван.

Сега Георги Самуилов ще трябва да вземе решение, кой или кои от настоящите силни хора в Ботев Пловдив са виновни и кой ще поеме отговорността.