Временният старши треньор на Ботев Пловдив - Стефан Стоянов даде интервю пред клубния сайт на "канарчетата", в което сподели очакванията си преди мача със Славия, който ще бъде негов повторен дебют начело на "жълто-черните". 
 
- Господин Стоянов, каква беше първата мисъл във Вас, когато Ви поканиха да поемете отбора и бързо ли се съгласихте?
- Първата ми мисъл беше, че ми се отдава шанс да видя отбора на Ботев в 50% повече мачове, от колкото при първия си престой. Нямаше секунда замисляне дали да поема отбора.
 
- Ще запишете името си като първия български треньор, извел Ботев на "Колежа". Какво означава това за Вас?
- Отговорност. Да съм българският треньор, с който отборът да зарадва публиката с първи гол и първи точки.
 
- В оставащите мачове мислите ли да промените нещо по състава и наблюдавахте ли отбора на Славия?
- Анализирахме играта на Славия и се надяваме да се възползваме от събраната информация, но също така да се опитаме и да се докоснем до ДНК-то на нашия клуб. Визирам начина на игра, по който се очаква да играе Ботев.
 
- Ще дадете ли шанс на момчета от втория отбор да усетят истинската магия , наречена стадион "Христо Ботев"?
- В момента обстоятелствата принуждават да се ползват играчи, израснали в школата на Ботев. Искрено се надявам, че това ще стане и политика. Това го казвам от гледна точка на човек, дълго работил с подобни момчета. Но си мисля, че и от гледна точка на бизнес - това също е печеливша политика.
 
- Какво казахте на футболистите в първите дни, в които работите с тях? Настроението със сигурност не е оптимално с оглед лошите резултати, как подходихте в тази ситуация?
- Казах им, че единственият начин да излезем от ситуацията е с това, което могат. Предполага се, че могат да играят футбол и точно върху тези качества сме се фокусирали. Явно е, че доста неща, върху които в момента не можем да влияем, не са благоприятни. Но ако почнеш да се вглеждаш в препятствията, губиш от поглед целта.
 
- Какво ще кажете на феновете преди мача със Славия. В трудни моменти те винаги са били зад отбора, очаквате ли с подкрепата от трибуните Ботев да запише първи успех на новия стадион?
- Едва ли има нужда да им казвам нещо. Казваш нещо на някой, който не знаеш как ще се представи. Аз вярвам, че публиката на Ботев, ще се представи както обичайно - с подкрепа през целия мач. Просто обичайното за "жълто-черната" публика е нещо немислимо за всички други.