Общинските съветници в Пловдив гласуваха с пълно единодушие отпускането на 5 680 000 лева за стадионите "Христо Ботев" и "Локомотив". Сумата ще се раздели почти по равно за двете съоръжения, както следва: 2 860 800 лв. за "Колежа" и 2 820 000 лв. за "Лаута". Парите ще бъдат предвидени от проектобюджета на Община Пловдив за 2022 година.
 
2 млн. лв. без ДДС от средствата за "Колежа" са за закупуване на седалки, 90 000 лева без ДДС са за тревно покритие, а 294 000 лева без ДДС лева са за преработка на проекта.
 
За стадион "Локомотив" средствата ще бъдат изразходвани за технически проект на Централната трибуна, технически проект за вертикална планировка, тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.
 
Общинският съветник Слави Георгиев призова за отчетност при харченето на отпуснатите средства. Той попита кога ще дойде заместник кметът по строителството Пламен Райчев, за да информира как са разходвани парите до сега. Кметът Здравко Димитров му отговори, че Райчев е в болнични и категорично заяви, че няма да се харчи за строеж на магазини.
 
Преди началото на сесията фенове на Ботев Пловдив създадоха приятно настроение у общинските съветници, които получиха по бира "Колежанско".