Подновяването на строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив може да започне най-рано след един месец, съобщава Plovdiv24. Окончателно е ясно, че нито една от четирите елиминирани от конкурса за обществената поръчка фирми не е обжалвала решението на Общината.

Това значи, че победител е ДЗЗД "Колежа", с водещ партньор "ПИМК". Следващата стъпка е подписването на договора между въпросната фирма и градската община. В началото на следващата седмица ще бъде изпратена официална покана до ДЗЗД "Колежа". Представителите на фирмата-победител ще имат на разположение няколко дни, за да подготвят всички необходими документи и да уточнят конкретни детайли по контракта.

Подписването се очаква да се случи след 23 ноември. Предстои обаче избор на фирма за строителния надзор, което ще отнеме още 2 седмици. 

Офертата на ДЗЗД "Колежа" за довършване на стадион "Христо Ботев" е на стойност 52 389 126 лева с ДДС. От тях са осигурени само 25 милиона лева.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.