Защитникът на Ботев Пловдив - Самюел Супрайен, даде интервю за клубната телевизия по време на лагера в Дубай. Той е на мнение, че "канарчетата" трябва да намерят стабилност и да завършат добре сезона. Освен това назова и срещу кои нападатели в родното първенство му е трудно. 

"През тази една година много неща се промениха. Направихме добър сезон с Валентич, като завършихме на трето място. Този сезон имаме много нови неща като играчи и треньори, сега трябва да намерим стабилност и да завършим добре сезона", започна френският защитник. 

"Най-запомнящият се момент за мен беше срещу ЦСКА, когато победихме у дома и аз вкарах гол. Когато играех в Италия, шампионатът беше повече физически и тактически. Във Франция футболът е повече техничен. Ако го сравним с българския, в България има микс от всичко, макар на по-ниско ниво. За мен има много много млади и добри момчета, които трябва да се развиват и да стават все по-добри". 

"Помня атмосферата в Никозия, когато играхме с АПОЕЛ. За мен беше трудно да играем едновременно в първенството и квалификациите за Лига на конференциите, защото нямахме много време да се възстановим от последния мач с Берое и първия с АПОЕЛ, затова за мен беше важно да намерим себе си и да представим Ботев достойно в лигата и Европа", продължи той. 

"За мен най-добрият нападател, срещу когото играя в Ботев, е Ману. Той има много качества, техничен е, а и с опита си е на много високо ниво. В България тази година - нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон, той е добър. Новият нападател на ЦСКА 1948 Сердюк също", каза още той. 

Цялото интервю на Самюер Супрайен вижте в прикаченото видео.